Søg
Close this search box.

Om Miriam

GRATIS FRAGT OVER 999KR

Dog undtaget spring, tunneller og hoops

Miriam Søndergaard

Ejer af INDOG ApS, Hundetræner

Det lå ikke i kortene, da jeg blev uddannet på frisørskolen, at jeg en dag skulle blive verdensmester i lydighed og have den mest fantastiske hverdag fyldt med hunde og hundetræning. I mit barndomshjem havde vi irske settere, derfor blev min første hund også en irsk setter ved navn Kenzo. Jeg blev bidt af lydighed og var den første der fik titlerne DKLPCH og DKELCH og deltog i VM med en irsk setter. Til VM med Kenzo fik vi en fin bronzemedalje i 2001, og vi vandt faktisk også et DM i DKK’s sværeste klasse, elite klassen.

I mellemtiden havde jeg fået øjnene op for Border Collier, så min næste hund blev en Border Collie. Det er en race, som har hængt ved mig lige siden. Border Colliens humor, personlighed, engagement, ivrighed og uendelige arbejdslyst passer perfekt til mit temperament. 

Min første Border Collie var Texas, som jeg konkurrerede med i mange år. Texas og jeg slog rekorden i at vinde Årets Hund hele 6 gange i træk, og vi vandt VM hold guld i 2010. Hun var en fantastisk hund.

Mig & mine skønne hunde

I dag har jeg 4 Border Collier og 1 Chihuahua.

My partner in crime – Casey, er stadig aktiv på landsholdsniveau. Jeg skylder Casey alt og hun har givet mig alt. Vi har sammen vundet alt, der kan vindes bl.a. blev vi Verdensmestre, Nordisk mestre, Danmarksmestre og Årets Hund vinder i 2015, og vi har sammen vundet Danmarksmesterskaberne flere gange, Årets Hund endnu flere gange og meget meget mere…..

SkyLee, har jeg selv opdrættet, hun er Casey’s datter – er aktiv på konkurrenceplan og vundet DM og Årets Hund i alle 4 klasser hun har deltaget i. Skylee har en vild rekord – hun er den eneste hund der har fået maximum point i hele 7 konkurrencer.

Flake, er importeret fra Belgien, og jeg håber hun kan erstatte Casey’s plads når hun går på pension. Flake vandt Årets Hund i sin første klasse, og DM i LP3 i 2021.

Sidste skud på stammen, er hvalpen Soul, som også er mit eget opdræt. Hun er helt fantastisk at træne med, og jeg håber at starte med konkurrencer i 2022.

Familiens sidste hund er vores lille chihuahua, Tito. Han er egentlig min datters hund. Han bliver ikke trænet særlig meget, men er familiens mascot – og trods hans lille størrelse, kan han sagtens følge med de store Border Collier på vores lange gåture. Tito trænes ikke i lydighed, men kan lidt tricks, hvis han bliver tilbudt tilstrækkelig gode hundeguffer. 

Border Collier i verdensklasse

Udover at drive IEC er jeg også opdrætter af Border Collier til sport. De har kennelnavnet ’High working BC’ i daglig tale HWBC. Jeg opdrætter ca. 2 kuld om året, og elsker det. Det er en fantastisk oplevelse hver gang, som jeg på ingen måder ville være foruden. 

IEC – én af Nordens største og bedste træningshaller

Mit hundeunivers tog fart i 2011, da jeg den vinter manglede et sted at træne. Jeg lejede en mindre hal på 600m2. Men mine drømme og visioner om noget større tog hurtigt form, og efter lang tids søgen fandt jeg i 2013 hallen i Viborg på 2000m2, som i dag rummer IEC (Indog Elite Center) – mit hundeunivers.

Vi har løbende lavet gennemgribende forbedringer, så hallen i dag fremstår, som en af nordens største og bedste  træningshaller med 3 træningsbaner til agility, lydighed, rally, dogdancing og hoopers. Hele hallen er belagt med kunstgræs med stødabsorbering for skånsom træning.   

Hallen huser udover almindelig dagligdags træning med alle typer af hunde og fantastiske hundeejere, også et væld af events med nogle af verdens bedste gæstetrænere, konkurrencer og stævner, og er blevet træningsanlæg for nogle af politiets og forsvarets bedste hunde. 

Træning som rækker langt udover Viborg..

Selvom hallen i Viborg er mit epicentrum, så oplever jeg stor efterspørgsel på min undervisning nationalt og internationalt. Jeg bliver fra tid til anden brugt som gæsteunderviser i fx Mexico og Japan, og jeg kan takke min sport for mange venskaber verden over. 

Min hverdag er fyldt godt op, og for mig vil mine egne hunde og deres trænings – og konkurrenceniveau altid være i centrum. Det betyder, at min gæsteundervisning ind imellem er på stand-by for at kunne få tid til mine egne ambitioner. 

Jeg har blandt andet lavet en kursusrække i tæt sammen med Neil Short fra England, som jeg betragter som en af verdens absolut dygtigste lydighedstrænere. Vi samarbejder omkring live træning i IEC hvor du kan tilmelde dig med din hund. Dette kan du læse meget mere om på: https://indog.nemtilmeld.dk

Kun det bedste til dig og din hund

INDOG ApS er også med tiden blevet til en webshop, som kun indeholder det allerbedste. Alt udstyr er afprøvet af enten mig selv eller af mine hunde, og jeg går aldrig på kompromis. Jeg leder til jeg finder den helt rigtige funktionalitet kombineret med en god kvalitet – til den rigtige pris.

Tag fx Canelana… jeg vil ikke kun have et dækken, som kan tørre min hund eller holde den varm – jeg vil have et dækken, som på rekordtid tørrer min hund, holder den dejlig varm og beskytter dens led og muskler – alt i ét dækken – det fandt jeg i Canelana. 

Årets Hund

Med 5 forskellige hunde
0

Danmarksmester

Med 4 forskellige hunde
0
Årets Hund med 3 forskellige hunde i 3 klasser samme år.
Verdensmester og Nordisk Mester 2015
Dog training specialist of the year - 2020. Corporate Live Wire